Staatsbezoek Ghana

Op uitnodiging van Koningin Beatrix brengen de president van de Republiek Ghana, John Agyekum Kufuor, en mevrouw Theresa Kufuor van 21 oktober tot en met 23 oktober een staatsbezoek aan Nederland.

De President en mevrouw Kufuor bezoeken Den Haag en Amsterdam.

Het bezoek staat, zoals gebruikelijk bij staatsbezoeken, in het teken van bevestiging en bestendiging van de goede betrekkingen tussen beide landen.

Dinsdag 21 oktober ontvangt de Koningin de President en mevrouw Kufuor op Paleis Noordeinde, waar zij hen die avond ook een staatsbanket aanbiedt. Minister-president mr.dr. J.P Balkenende ontvangt de President in het Torentje en biedt het presidentiële paar een regeringslunch aan. Tevens ontmoet de President in Den Haag de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Woensdag 22 oktober ontvangt burgemeester mr. J.H. Cohen de President en zijn echtgenote in Amsterdam. In Amsterdam leggen zij een krans bij het Nationaal Monument op de Dam. Aansluitend heeft de President in aanwezigheid van de staatssecretaris van Economische Zaken, drs. F. Heemskerk, een ontmoeting met vertegenwoordigers uit het Nederlandse bedrijfsleven.

In de middag bezoekt de President de Sitos Groep, een opslag- en distributiecentrum voor onder meer cacao en koffie. In de avond biedt het presidentiële paar de Koningin en genodigden uit de Nederlandse samenleving een culturele dans- en muziekvoorstelling aan in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Ten slotte brengt de President op donderdagmorgen 23 oktober een bezoek aan Evides Waterbedrijf in Spijkenisse.