Doorzetten! De balans opgemaakt na 5 jaar Auditteam Voetbalvandalisme

In de vier voorliggende seizoenen heeft het Auditteam Voetbalvandalisme steeds een rapportage uitgebracht waarin de belangrijkste activiteiten van het auditteam zijn samengebracht en overkoepelende conclusies en aanbevelingen zijn geformuleerd.

Mede omdat de al twee keer verlengde instellingsbeschikking van het auditteam seizoen 2007 – 2008 afloopt, wordt dit keer een rapportage uitgebracht die betrekking heeft op de totale bestaansperiode van het auditteam.

Belangrijkste doel van deze rapportage is een beeld te geven van de belangrijkste inzichten die ten aanzien van de bestrijding van voetbalvandalisme verworven zijn. Daarbij gaat het in de eerste plaats om inhoudelijke inzichten: in hoofdstuk 3 worden de belangrijkste ontwikkelingen in de bestrijding van voetbalvandalisme inzichtelijk gemaakt, waarna wordt aangegeven waar op korte termijn de belangrijkste mogelijkheden liggen om de bestrijding van voetbalvandalisme verder aan te scherpen.

In de tweede plaats betreft het inzichten die te maken hebben met de opvolging van de aanbevelingen van het auditteam: in hoofdstuk 4 wordt ingegaan op de vraag in hoeverre de aanbevelingen zijn opgevolgd en welke condities daaraan hebben bijgedragen.

Op basis van deze inzichten komt het auditteam tot een advies over de mogelijke follow up van het auditteam: in hoofdstuk 5 wordt ingegaan op de vraag hoe de functies die het auditteam de afgelopen vijf jaar heeft vervuld, voortgezet kunnen worden.