Prestigieuze Franse onderscheiding voor Van der Hoeven

De ambassadeur van Frankrijk heeft minister Van der Hoeven maandag 27 oktober 2008 de versierselen die behoren bij de 'Ordre national de la Légion d'Honneur' opgespeld.

Van der Hoeven ontving de hoge Franse onderscheiding voor haar inzet voor de verbetering van de relatie tussen Frankrijk en Nederland. Als minister van Onderwijs zorgde Van der Hoeven er voor dat de Franse les terugkwam in het basisonderwijs.

Zakelijke kansen

Als minister van Economische Zaken wil ze er voor zorgen dat vooral het MKB nog meer zaken gaat doen met Frankrijk. 'Een van de belangrijkste belemmeringen is de overtuiging van veel kleinere bedrijven dat het Frans zo'n moeilijke taal is, en de Franse cultuur zo ánders. Het zal u niet verbazen dit ik van mening ben dat dit heel goed te overwinnen barrières zijn. De zakelijke kansen in Frankrijk zijn de moeite meer dan waard,' zei Van der Hoeven in haar dankwoord.

Van der Hoeven ging in haar toespraak ook in op het grote aantal succesvolle Frans-Nederlandse combinaties zoals Atos-Origin, Danone-Numico en Air-France-KLM. Ze refereerde ook aan het ITER-programma in Cadarache ( Bekijk de video ). 'Dit researchproject voor de toepasbaarheid van kernfusie als energiebron is een mooi voorbeeld van wereldwijde en Frans-Nederlandse samenwerking.