Geslaagde handhavingsactie in Breda Centrum

Belastingdienst, Politie, Arbeidsinspectie en medewerkers van de gemeente Breda hebben gisteren in het centrum van Breda wederom een integrale handhavingsactie gehouden.

De opsporingsinstanties willen met deze acties een duidelijk signaal aangeven aan bedrijven in Breda die het niet zo nauw nemen met de regels. Er werden onder meer negen personen werkzaam aangetroffen die niet verantwoord waren in de loonadministratie van hun werkgever. Ook waren bij enkele gecontroleerde zaken de vergunningen niet in orde. De Belastingdienst incasseerde 5.124 € aan openstaande vorderingen en legde beslag op diverse zaken voor een bedrag van 37.048 €. De politie arresteerde een vonnisklant. De Vreemdelingenpolitie onderzoekt de verblijfsstatus van twee aangetroffen vreemdelingen.

Er werden in ploegen diverse zaken bezocht op de Haagdijk, Haagweg, Boschstraat, Grote Markt, St. Annastraat, Haven, van Rijckevorselstraat en Houtmarktpassage. Er werd onder meer gecontroleerd op (verblijfs)vergunningen, openstaande belastingschulden, openstaande vonnissen, Drank- en horecawetgeving en arbeidsomstandigheden

Resultaten

Gemeente
Er worden vier onderzoeken ingesteld naar mogelijk schijnbeheer, één onderneming was geopend terwijl de vergunning daarvoor ontbrak. Tevens werd bij één zaak een overtreding van de drank- en horecawet geconstateerd.

Arbeidsinspectie:
Deze dienst heeft boeterapporten opgemaakt voor vier personen, 8000 € per persoon.

Vreemdelingendienst / politie
Er zijn twee vreemdelingen staande gehouden, waarvan de verblijfsstatus gecontroleerd wordt. Ook zijn twee paspoorten, een vreemdelingendocument en een kopie van een paspoort in bewaring genomen om verder te onderzoeken. Van één persoon is 202 € geïncasseerd, vanwege een nog openstaand vonnis.

Belastingdienst / Douane
De Belastingdienst constateerde dat er bij drie ondernemers niet werd voldaan aan de administratieve en fiscale verplichtingen. Er werden dertien werknemers aangetroffen waarvan geen eerstedagsmelding was gedaan bij de Belastingdienst. In totaal waren er negen personen aan het werk die niet verantwoord waren in de loonadministratie van hun werkgever. Op deze adressen zijn door de Belastingdienst waarschuwingen uitgedeeld en wordt er nader onderzoek ingesteld.

Tijdens de handhavingsactie werd er een openstaande belastingschuld van € 37.048,- achterhaald. Een bedrag van € 5.124,- werd direct door de Belastingdienst geïnd. Voor het overige bedrag werd er beslag gelegd op twee voertuigen, de inventaris van een café en de inventaris van een café/restaurant.