Uitnodiging aan redacties: Demonstratie nieuwe aanpak identiteitsfraude in de strafrechtketen

Woensdag 12 november wordt in de PI Zoetermeer in aanwezigheid van minister Hirsch Ballin (Justitie) de Basisvoorziening Biometrie gepresenteerd. Het project Basisvoorziening Biometrie is onderdeel van het Justitie-brede Programma Informatievoorziening Strafrechtsketen (Progis). Kern van de aanpak is dat via een deugdelijke vaststelling en controle van de identiteit van verdachten en veroordeelden administratieve fouten, identiteitsfraude en persoonsverwisselingen in de hele strafrechtketen worden tegengegaan.

Met de invoering van de Basisvoorziening Biometrie is de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) de eerste instelling in de strafrechtketen die over gaat op de nieuwe werkwijze. De verdere uitrol van de nieuwe aanpak bij onder meer de politie, de reclassering, het openbaar ministerie en de rechterlijke macht loopt door tot 2010.

Een vertegenwoordiger van uw redactie is van harte uitgenodigd om de demonstratie bij te wonen. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij het secretariaat van de Directie Voorlichting op 070-370 7345.

De demonstratie in de PI Zoetermeer vangt aan om 10.30 uur. In verband met de toegangscontroles bij de inrichting wordt u verzocht uiterlijk om 10.15 uur aanwezig te zijn. Toegang tot de inrichting is alleen mogelijk op vertoon van een geldig legitimatiebewijs en perskaart.

Met vriendelijke groeten,

Mr. drs. A.M.E. Stordiau – van Egmond
Directeur Voorlichting
Ministerie van Justitie

Adres:
PI Zoetermeer
Rokkeveenseweg 50
2712 XZ ZOETERMEER