Van der Laan minister voor Wonen, Wijken en Integratie

Eberhard van der Laan volgt Ella Vogelaar op als minister voor Wonen, Wijken en Integratie. Volgens minister-president Balkenende bieden Van der Laans ervaring en motivatie 'perspectief voor de toekomst'.

Minister-president Balkenende zei dat op 14 november 2008 in een verklaring die hij samen met vice-minister-president Bos gaf.

Koningin Beatrix heeft Eberhard van der Laan op vrijdag 14 november 2008 benoemd tot minister voor Wonen, Wijken en Integratie (WWI) en hem ter beëdiging ontvangen.

Van der Laan is advocaat en mede-oprichter van advocatenkantoor Kennedy Van der Laan. Van 1990 tot 1998 was hij lid van de gemeenteraad Amsterdam voor de PvdA.

Koningin Beatrix heeft minister Vogelaar op 14 november 2008 op de meest eervolle wijze ontslag verleend als minister voor Wonen, Wijken en Integratie.

Verklaring

Minister-president Balkenende sprak in zijn verklaring nogmaals zijn waardering uit voor de inzet van Ella Vogelaar als minister voor WWI.

Volgens Balkenende kon zij 'niet langer volwaardig functioneren nadat zij het vertrouwen had verloren van de fractie die haar voordroeg voor het ministerschap'.

'Niemand hoopt een ministerschap zo te moeten beëindigen. Noch de minister in kwestie. Noch haar collega's in het kabinet. In de ministerraad was dit vanochtend ook te merken aan de reacties van de collega's', aldus Balkenende.

'Hoe lastig dat ook is, op een dag als vandaag moeten we vooruitkijken. Op het terrein van Wonen, Wijken en Integratie is veel werk aan de winkel', zei de minister-president.

Volgens hem treft het kabinet in Van der Laan 'een collega die zich kan vinden in onze ambities'. 'Zijn ervaring en motivatie bieden perspectief voor de toekomst.'

Eerder bericht