Balkenende neemt Beweegrede in ontvangst

De minister-president neemt 15 september de 'Beweegrede' in ontvangst. In dit manifest geeft het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) dertig beweegredenen om te investeren in bewegen.

De 'Beweegrede' is opgesteld in samenspraak met dertig organisaties, die werkzaam zijn op het terrein van sport, onderwijs, zorg, welzijn en wetenschap. Namens deze organisaties overhandigt Clémence Ross, directeur van het NISB, het manifest aan de minister-president.

Den Haag, 15 september: De minister-president ontvangt in de hal van het ministerie van Algemene Zaken de 'Beweegrede' uit handen van de directeur van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB), Clémence Ross.

In de Beweegrede zijn 30 beweegredenen geformuleerd om te investeren in bewegen. Balkenende onderschreef de inzet van het NISB: in 2012 bewegen 7 van 10 volwassenen dagelijks een half uur en 5 van de 10 kinderen en jongeren bewegen dagelijks een uur. Op dit moment voldoet ruim de helft van de volwassenen en een derde van de jeugd aan de beweegnorm.

'Morgen de Troonrede', vandaag de Beweegrede', wat wil je nog meer', zei de minister-president, die benadrukte dat sport een goede investering is voor de gehele Nederlandse samenleving. 'Sport raakt aan alles'.
© foto RVD

Den Haag, 15 september: Bilal Adardor, ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation, in gesprek met de minister-president.

Adardor legde uit waarom bewegen voor jongeren belangrijk is. Op de zogeheten Johan Cruyff Courts kunnen de jongeren 'lekker sporten', goed voor hun gezondheid en goed voor de maatschappij.

© foto RVD