Uitbetaling tegemoetkoming schoolboeken verloopt voorspoedig

Begin december ontvangen ouders met schoolgaande kinderen in het voortgezet onderwijs 316 euro op hun rekening als tegemoetkoming voor de schoolboeken.

Met deze eenmalige tegemoetkoming doet het kabinet zijn belofte gestand aan de ouders om hen ook dit jaar te ondersteunen in de schoolkosten. 316 euro is de prijs van een gemiddeld boekenpakket. In totaal gaat het om 942.770 scholieren die recht hebben op de tegemoetkoming van 316 euro. Inmiddels is 98% uitbetaald aan ouders en scholieren. Gezien de omvang van dit project kan gesproken worden over een voorspoedig verloop.

Vanaf volgend schooljaar worden schoolboeken gratis verstrekt. "De kosten voor ouders met schoolgaande kinderen worden aanzienlijk verminderd", aldus Van Bijsterveldt. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) zorgt namens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor de uitbetaling aan de ouders . De IB-Groep zorgt voor de uitbetaling aan vo-scholieren die op 1 oktober 18 jaar zijn of ouder. In een reactie prijst Van Bijsterveldt de inspanningen voor dit grote uitvoeringsproject, die door beide partijen geleverd zijn.

Ouders en scholieren waarvan de gegevens niet compleet zijn (de resterende 2%), worden schriftelijk benaderd. Zij ontvangen de tegemoetkoming uiterlijk 8 weken nadat de gegevens bij SVB of IB- Groep binnen zijn. Ouders en scholieren die geen brief hebben ontvangen maar wel recht hebben op de tegemoetkoming kunnen vanaf 5 januari contact opnemen met de school.