Besluit intrekking Regeling export- en importgaranties 1992

Besluit intrekking Regeling export- en importgaranties 1992

Besluit van 21 mei 2008, nr. BFB2008-722M, Stcrt. nr. 103, Directie Buitenlandse Financiële Betrekkingen, tot intrekking van de Regeling export- en importgaranties 1992.

De Minister van Financiën,

Gelet op het verzoek van De Nederlandse Bank N.V., d.d. 6 maart 2008, tot intrekking van de Regeling export- en importgaranties 1992, nr. EKI 92/329 d.d. 1 juni 1992,

Besluit:

Artikel I

De Regeling export- en importgaranties 1992 van de Minister van Financiën van 1 juni 1992, nr. EKI 92/329, wordt ingetrokken.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 juli 2008.

Dit besluit zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Financiën,
W.J. Bos

Toelichting

Door de Minister van Financiën en de Staatssecretaris van Economische Zaken wordt momenteel in goed overleg met De Nederlandsche Bank en Atradius DSB de exportkredietfaciliteit voor rekening van de Staat in de vorm van herverzekering door de Staat van exportkredietverzekeringen en investeringsgaranties geherstructureerd.
In het kader van deze herstructurering is tussen de Staat en De Nederlandsche Bank overeengekomen, dat De Nederlandsche Bank al haar taken op dit terrein uiterlijk op 1 juli 2008 zal hebben beëindigd.
De door De Nederlandsche Bank uitgevoerde taken op het gebied van de exportkredietfaciliteit zullen in de toekomst ten dele worden verricht door de Staat en Atradius DSB. Het overblijvende deel van die taken, waaronder de adviseringsactiviteiten van De Nederlandsche Bank zal komen te vervallen, omdat daaraan na de herstructurering van de exportkredietfaciliteit minder behoefte is.
Aangezien hierdoor ook de reden om De Nederlandsche Bank die werkzaamheden te laten verrichten is komen te vervallen, wordt de regeling ingetrokken, die De Nederlandsche Bank de bevoegdheid geeft om die werkzaamheden te verrichten.

De Minister van Financiën,
W.J. Bos