Intrekking Besluit 9 mei 1986, tot uitvoering van artikel 21 van de Bankwet 1948

Besluit van 13 juni 2008, Stcrt. nr. 121 houdende intrekking van het Besluit van 9 mei 1986, tot uitvoering van artikel 21 van de Bankwet 1948 (Stb. 1986, 271)

Op voordracht van Onze minister van Financiën van 6 juni 2008, nr. BFB 2008-719U;

Gelet op de herstructurering van de activiteiten van de Staat op het gebied van export- en importgaranties, waardoor het niet langer noodzakelijk is dat De Nederlandsche Bank N.V. werkzaamheden op dat gebied verricht;

Hebben goedgevonden en verstaan:

Artikel 1

Het besluit van 9 mei 1986, tot uitvoering van artikel 21 van de Bankwet 1948 (Stb. 1986, 271) wordt ingetrokken.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 juli 2008.

Onze Minister van Financiën is belast met de uitvoering van dit besluit dat met de daarbij behorende nota van toelichting in het Staatsblad en in de Staatscourant zal worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 13 juni 2008.

Beatrix.
De Minister van Financiën,
W.J.Bos

Nota van Toelichting

Door de Minister van Financiën en de Staatssecretaris van Economische Zaken wordt momenteel in goed overleg met De Nederlandsche Bank en Atradius DSB de herverzekering door de Staat van exportkredietverzekeringen en investeringsgaranties geherstructureerd.
In het kader van deze herstructurering is tussen de Staat en De Nederlandsche Bank afgesproken, dat De Nederlandsche Bank al haar taken op dit terrein uiterlijk op 1 juli 2008 zal beëindigen.
De door De Nederlandsche Bank uitgevoerde taken op het gebied van de herverzekering door de Staat van exportkredietverzekeringen en investeringsgaranties zullen in de toekomst ten dele worden verricht door de Staat en Atradius DSB. Het overblijvende deel van die taken, waaronder de adviseringsactiviteiten van De Nederlandsche Bank zal komen te vervallen, omdat daaraan na de herstructurering van de herverzekering door de Staat van exportkredietverzekeringen en investeringsgaranties minder behoefte is.
Omdat daardoor ook de reden om De Nederlandsche Bank die werkzaamheden te laten verrichten is komen te vervallen, wordt het Koninklijk Besluit, dat De Nederlandsche Bank de bevoegdheid geeft om die werkzaamheden te verrichten, ingetrokken.

De Minister van Financiën,
W.J. Bos