Vuurwerk en nieuwjaarsduik in Afghanistan

De jaarwisseling is voor de militairen in Afghanistan niet onopgemerkt voorbijgaan. Hoewel de werkzaamheden van de Task Force Uruzgan en de Air Task Force gewoon doorgingen, wisten ze er toch een bijzondere gebeurtenis van te maken. Vuurwerk, oliebollen, feest en een heuse nieuwjaarsduik vormden de ingrediënten voor een onvergetelijk oud en nieuw.

Om klokslag twaalf uur Afghaanse tijd luidde de Explosieven Opruimings Dienst het nieuwe jaar op spectaculaire wijze in met ‘militair vuurwerk’. Een gevechtshelikopter van het Apachedetachement in Tarin Kowt versterkte het siervuurwerk en gooide boven het Kamp Holland zogeheten flares uit die het kamp wit deden oplichten. Van de jaarwisseling op deze basis werd door een team van GeenStijl bovendien live verslag gedaan op Veronica.

Nat begin

Op Nieuwjaarsdag waagden enkele militairen van Camp Hadrian in Deh Rawod en Kandahar Air Field zich aan een nieuwjaarsduik. Door sponsoring van enkele deelnemers leverde dit in Kandahar direct geld op voor de Goeden Doelen acties die er lopen.

Oudejaarsavond werd er vooral feest gevierd. In Kandahar tijdens een New Year’s Desert Dance Party en ook in Tarin Kowt en Deh Rawod kwamen de verschillende nationaliteiten feestend bijeen onder het genot van een oliebol en alcoholvrije dorstlessers en champagne.