Kostenloos pioniertraject 'merkbare vermindering van regeldruk onder vrijwilligers' voor gemeentelijke beleidsmedewerkers

De laatste jaren gebeurt er veel om gemeenten te ondersteunen bij het realiseren van merkbare lastenverlichting voor haar burgers. Toch is de ervaring dat gemeenten nog moeite hebben veranderingen zoals voorgesteld in de handreikingen en best practices daadwerkelijk in de eigen gemeente te realiseren. Het aanbod van mogelijke maatregelen en best practices is groot en lang niet altijd toepasbaar of relevant voor de betreffende gemeente. Daarnaast bestaat er binnen de gemeente vaak weerstand om bepaalde maatregelen uit te voeren. Niet voor niets verschuift het accent vanuit het Rijk dan ook naar het bieden van daadwerkelijke 'ondersteuning op maat' bij implementatie van maatregelen die moeten leiden tot merkbare lastenverlichting.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties biedt gemeenten het kostenloze pioniertraject merkbare vermindering van regeldruk onder vrijwilligers voor beleidsmedewerkers welzijn of juridisch medewerkers. Het pioniertraject bestaat uit 3 bijeenkomsten verspreid over een half jaar en begint op 5 februari a.s. Er worden inspirerende en stimulerende workshoptrainingen gegeven op het gebied van vergunningen, subsidiebeleid en vrijwilligersloket. Daarnaast worden de deelnemers ook tussen de bijeenkomsten actief ondersteund. Om u op te geven voor de bijeenkomst, vult u het registratieformulier in.

De deelnemers zullen gezamenlijk stappen zetten richting het verminderen van de administratieve lasten voor vrijwilligers en kennis en kunde opdoen die ze ook in het vervolg beter toerusten om het leven van o.a. vrijwilligers te vrijwaren van regeldruk.

Doelstelling: geïmplementeerde maatregelen waar vrijwilligersorganisaties bij het uitvoeren van hun werk, het organiseren van evenementen en in hun overige contacten met de gemeente daadwerkelijk iets van merken.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op donderdag 5 februari 2009 te Utrecht.

Als u belangstelling hebt om met begeleiding van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties dit kostenloze implementatietraject in te zetten, wordt u verzocht uiterlijk 29 januari 2009 bijgaand registratieformulier terug te sturen per mail naar: nina.timmermans@minbzk.nl

Of per post:

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Directie Dienstverlening, Regeldruk & Informatiebeleid
Cluster Regeldruk & Administratieve Lastenvermindering
T.a.v. Nina Timmermans
Postbus 20011
2500 EA Den Haag

Voor meer informatie: 070 426 94 16