Start 1-meting aard en omvang van agressie en geweld

In de eerste helft van 2009 wordt het onderzoek naar de aard en omvang van agressie en geweld tegen werknemers met een publieke taak herhaald. Deze 1-meting is het vervolg op het onderzoek ‘Ongewenst gedrag besproken’ uit 2007, waarin naar voren kwam dat 66% van de medewerkers te maken heeft gehad met agressie en geweld. Dit onderzoek zal inzicht geven in de mate waarin alle inspanningen om agressie en geweld terug te dringen resultaat hebben geleverd. In 2011 wordt het onderzoek nog een keer herhaald met een 2-meting.

Het onderzoek wordt gehouden onder medewerkers van de sectoren veiligheid, sociale zekerheid, zorg, onderwijs, openbaar vervoer, politiek en openbaar bestuur. In de periode februari – mei wordt het onderzoek uitgevoerd door een nog te selecteren onderzoeksbureau. Een goede uitvoering van het onderzoek is niet alleen afhankelijk van de inzet van het onderzoeksbureau, maar ook van de betrokken sectoren. Per sector wordt hiervoor een contactpersoon benaderd. Wij rekenen dan ook (wederom) op uw bijdrage aan het onderzoek.

Het onderzoeksrapport wordt in augustus gepresenteerd aan de sectoren, waarna deze in september wordt aangeboden aan de Tweede Kamer.