Commissarissen SNS REAAL benoemd

Op voordracht van de Nederlandse Staat zijn twee nieuwe commissarissen benoemd in de Raad van Commissarissen van SNS REAAL N.V.. Het gaat om Charlotte Insinger (43), lid Raad van Bestuur van het Erasmus MC, en Ludo Wijngaarden (61), voormalig directievoorzitter ING Divisie Intermediair en bestuurslid ING Nederland.

Voordat zij bij het Erasmus MC werkte bekleedde Charlotte Insinger verschillende functies voor de Robeco Groep. Haar laatste was die van directeur Fund Administration Services. Van 1989 tot 1998 heeft zij verschillende financiële posities gehad bij Shell.

Ludo Wijngaarden was voordat hij directievoorzitter van ING Divisie Intermediair en bestuurslid ING Nederland was, werkzaam als directievoorzitter van de Postbank en de divisie ING Retail. Vanaf 1988 werkt hij bij ING Groep in verschillende functies in zowel de bank- als verzekeringsdivisie. Tot oktober 2008 was hij voorzitter van het Verbond van Verzekeraars, bestuurslid VNO-NCW en lid van de Bankraad van De Nederlandsche Bank. Met ingang van 1 januari 2009 heeft hij verschillende commissariaten in het bedrijfsleven.