Oplevering Hollandse Brug

Minister Eurlings: Het is mij een grote eer en genoegen de Hollandse brug weer officieel heropend te verklaren.

Voice-over: De Hollandse brug over het Gooimeer is weer geopend voor alle verkeer. De brug voldoet nu weer aan de veiligheidseisen van deze tijd en is ook weer berekend op het zware vrachtverkeer. De brug heeft een flinke opknapbeurt gekregen die bijna twee jaar geduurd heeft. Het wegdek is vernieuwd, verbreed en sterker gemaakt.

Minister Eurlings: De klus is in zeer korte tijd geklaard. De Hollandse brug is weer bij de tijd. Maar zijn we er daarmee mensen? Absoluut niet. De wegcapaciteit op de corridor Schiphol-Amsterdam-Almere moet omhoog. Het staat iedere dag weer helemaal vast. Wij hebben hoe dan ook meer brug nodig naar de toekomst toe.

Voice-over: Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor een uitbreiding van de Hollandse brug. Uit ongeveer dertig ontwerpen die door de voorronde zijn gekomen zijn er drie gekozen die een prijs hebben gewonnen. De drie prijswinnaars wordt gevraagd om hun ontwerp verder uit te werken. Dus wie weet zal in de toekomst een van deze ontwerpen gebouwd gaan worden.

Minister Eurlings: Ik neem aan een hartelijk applaus voor de prijswinnaars. [applaus]