Prijsvraag M&ICT: Veiligheid voorop

Het actieprogramma Maatschappelijke Sectoren & ICT start op 2 februari 2009 weer een prijsvraag. Een van de thema’s is: “Veiligheid Voorop: voorwaarde voor de uitvoering van de publieke taak" (Veiligheid). Het gaat hier om de opschaling van kleinschalige, succesvolle ICT-toepassingen die in hoofdzaak gericht zijn op het voorkomen, beperken en afhandelen van agressie en geweld (en haar gevolgen) tegen medewerkers met een publieke taak. Projecten kunnen een financiële bijdrage winnen van maximaal euro1,2 miljoen. In totaal is er per prijsvraag euro7 miljoen beschikbaar.

De bestektekst is gepubliceerd.

Meer informatie
Nadere informatie over de werkwijze van M&ICT en deze en andere prijsvragen vindt u op de website www.m-ict.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst. Uitgebreide beschrijvingen en aanbestedingstukken zijn vanaf 2 februari 2009 beschikbaar zijn op www.m-ict.nl.

Over M&ICT
Het Actieprogramma M&ICT is een initiatief van de ministeries van EZ, BZK, Justitie, V&W, OCW en VWS om maatschappelijke vraagstukken in de sectoren veiligheid, mobiliteit, onderwijs en zorg te helpen oplossen door slim gebruik van ICT. M&ICT schrijft hiervoor twee keer per jaar een prijsvraag uit. De prijsvraag beloont projectvoorstellen die er toe leiden dat succesvolle, kleinschalige ICT-toepassingen breder worden ingezet ("opgeschaald") binnen de keten of sector. Winnende projecten ontvangen een financiële bijdrage van 50% in de projectkosten, met een maximum van euro 1,2 miljoen.