Experimentenregeling om participatie van Wajongers te vergroten

UWV start in opdracht van het ministerie met de uitvoering van een experimentenregeling om de participatie van Wajongers te vergroten. De regeling, die op 2 februari 2009 in de Staatscourant is gepubliceerd, is bedoeld voor jongeren met beperkingen die niet zonder hulp het wettelijk minimumloon kunnen verdienen.


Bedrijven en instellingen kunnen bij UWV een aanvraag indienen om gedurende een jaar een bijdrage uit de experimentenregeling te ontvangen. Deze bijdrage is bedoeld om experimenten in de vorm van projecten te steunen. Deze projecten moeten erop gericht zijn de participatie te vergroten van jongeren tot 27 jaar waarbij de beperkingen op jeugdige leeftijd zijn ontstaan. Dit kan voor deze jongeren een belemmering zijn om maatschappelijk te participeren.

Het ministerie start de experimentenregeling zodat projecten ontstaan die de regionale samenwerking verbeteren tussen UWV en respectievelijk zorg- en onderwijsinstellingen en werkgevers. Ook kan een bijdrage aangevraagd worden voor vernieuwende methodieken of projecten die gericht zijn op het verbreden van de kennis en deskundigheid op de werkgebieden van jongeren met beperkingen.

Experimenteerregeling UWV voor vergroten van de participatie van jongeren met beperkingen

UWV