Rouvoet te gast bij marine op Curaçao

André Rouvoet, minister voor Jeugd en Gezin, tevens vicepremier, heeft zich gisteren op marinebasis Parera laten voorlichten over de taken van de Koninklijke Marine in het Caraïbisch Gebied, de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba en de Antilliaanse Militie. Minister-president Emily de Jongh-Elhage vergezelde Rouvoet.

Na een ceremoniële ontvangst door commandeur Peter Lenselink, Commandant Zeemacht in het Caraïbisch Gebied, volgde een briefing over de maritieme organisaties en kreeg Rouvoet inzicht in de beschikbare middelen. Tevens werd hij geïnformeerd over de doelstellingen en werkwijze van de Antilliaanse Militie en de voorbereiding van jonge dienstplichtigen op een baan in de burgermaatschappij. Dat laatste paste mooi bij het thema het jeugd- en gezinsbeleid op de BES-eilanden (Bonaire, Eustatius en Saba) en Curaçao te versterken, een belangrijk onderwerp tijdens zijn werkbezoek.

Met een rondleiding over de marinebasis, waarbij hij de ziekenboeg, de sportfaciliteiten en de Noachkapel aandeed, sloot de minister het bezoek af