Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk

Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk van het ministerie van Economische Zaken (16 tot en met 22 februari 2009)

Minister Van der Hoeven:

Maandag 16 februari:

14.30-15.30 uur:
Opening Bio elektriciteitscentrale Twence
Boldershoekweg 51
Hengelo (Ov)

15.45-16.45 uur:
Werkbezoek aan Norit
Marssteden
Enschede

Woensdag 18 februari:

Feestelijke ingebruikname van de LNG fabriek Sakhalin II op het Oost-Russische eiland Sakhalin. Naast minister Van der Hoeven zullen o.a. ook de Russische president Medvedev, de Japanse premier Aso en de Duke of York aanwezig zijn, alsmede Shell CEO Jeroen van der Veer, Gazprom CMC Alexey Miller en hoge vertegenwoordigers van Mitsui en Mitsubishi.
De LNG terminal is de eerste LNG-faciliteit op Russische bodem en is eigendom van de SEIC (Sachalin Energy Investment Corporation). In de LNG-terminal wordt gas vloeibaar gemaakt en daarmee geschikt voor transport per schip naar regionale afnemers in het Verre Oosten. SEIC is een samenwerkingsverband van meerderheidsaandeelhouder Gazprom en Shell, Mitsui en Mitsubishi. Jaarlijks zal er 10 mrd. m3 gas gewonnen en verscheept worden, de olieproductie zal 180.000 vaten per dag bedragen.

Donderdag 19 februari:

VTE-Raad (Energie) over energievoorzieningszekerheid
Brussel

Staatssecretaris Heemskerk:

Maandag 16 februari:

Werkbezoek Haarlemmermeer
13.15 - 16.45 uur:
De staatssecretaris zal een werkbezoek brengen aan enkele bedrijven in de Haarlemmermeer. Na een gesprek met de burgermeester over internationaal ondernemen zal hij een rondrit maken door de Amsterdam Connecting Trade zone (ACT). Hij zal daar sierteeltbedrijf Ball Holland en aanpassingsbedrijf Bierman bezoeken. Tot slot zal hij met 20 ondernemers spreken over de BIZ regeling en het terugdringen van de regeldruk.
Locatie: Raadhuis Hoofddorp, Raadhuisplein 1, 2132 TZ Hoofddorp


Donderdag 19 februari:

Gesprek met Mandelson
9.30 - 14.15 uur:
De staatssecretaris zal in Londen spreken met Lord Peter Mandelson, de Britse Secretary of State for Business, Enterprise and Regulatory Reform, over o.a. de economische crisis, voorbereiding van de G20, het tegengaan van protectionisme, en post en telecom issues.
Verder zal de staatssecretaris een bezoek brengen aan de Confederation of British Industry (de Nederlandse VNONCW) om de economische en financiële ontwikkelingen, de gevolgen voor het Britse en Nederlandse bedrijfsleven en het belang van international ondernemen te bespreken.
Tot slot zal hij lunchen met het Nederlandse bedrijfsleven, waaronder ING Direct, Rabobank, de Braauw, Randstad, Shell en Corus.
Locatie: Londen


Mededeling aan redacties (niet voor publicatie)

Voor meer informatie zijn de gegevens van de woordvoerders te vinden op http://www.pers.ez.nl/ . Tijdens kantooruren kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Directie
Communicatie: (070) 379 6442.

Videoverslagen van de werkbezoeken zijn te vinden op: http://www.video.ez.nl/