Het Regionaal Service Centrum, voor uw gemak en informatie

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn heeft de Nederlandse regering in december 2008 het Regionaal Service Centrum (RSC) opgezet. Er zijn vestigingen op Bonaire, Saba en Sint Eustatius.

Het centrum voert namens Nederland verschillende taken uit op de drie eilanden. Burgers en bedrijven hebben te maken met één rijksloket, en dat is wel zo gemakkelijk.

Het RSC is opgericht omdat Bonaire, Saba en Sint Eustatius in de nabije toekomst deel gaan uitmaken van Nederland. Het RSC is het aanspreekpunt voor alle zaken die onder de verantwoordelijkheid van Nederland komen te vallen.

Zo gaat het centrum na de transitie de onderstand en de ouderenvoorziening uitvoeren. Maar het wordt ook het afgiftepunt voor werkvergunningen. Er komt een zorgkantoor dat in de toekomst de BES-zorgverzekering gaat regelen. De Nederlandse overheid zal vertegenwoordigd zijn in de centra. Ze zullen helpen bij verbeteringen in onder andere het onderwijs, of zich inzetten voor jeugd en gezinnen.

De prioriteitsgebieden zijn: onderwijs, jeugd & gezin, veiligheid en volksgezondheid.
Ook op die terreinen gaat Nederland fors investeren.

Bij het RSC kunt u ook met vragen terecht over uw belastingaangifte en vergunningen. En natuurlijk kunt u terecht voor al uw vragen over het staatkundig proces en wat die veranderingen voor u gaan betekenen. Gastvrijheid en vriendelijkheid is ons motto!

Het RSC gaat direct hard aan de slag om tal van zaken te verbeteren en te zorgen voor een hoger niveau van voorzieningen.