De Nieuwe Band

Commentaarstem: Minister Eurlings heeft in Rotterdam een nieuwe campagne gelanceerd, waarmee hij alle Nederlanders met een auto, aan nieuwe banden wil krijgen. De campagne: 'De nieuwe band', laat zien dat je veiliger, milieuvriendelijker, goedkoper en stiller kunt rijden met andere autobanden.

Minister Eurlings: Een campagne waarin wij ook een website lanceren waarin mensen voordat ze naar de garage gaan, om de nieuwe banden te kopen heel gemakkelijk kunnen zien welke banden zijn nu echt heel stil die band, die band, die band en welke banden maken een herrie van jewelste. Nou zo maak je het heel inzichtelijk. 'Kwaliteitseisen die bepalen hoe veilig, zuinig en stil een band moet zijn. Vraag er naar bij uw bandenspecialist.'

Commentaarstem: De campagne is een initiatief van het ministerie van Verkeer en Waterstaat en 19 bedrijven en overheden, waaronder BOVAG, de provincie Utrecht en de gemeente Rotterdam.

Mark Harbers, wethouder gemeente Rotterdam: Wat wij ook merken Rotterdammers doen daar graag aan mee. Ze willen niet hun hele levensstijl veranderen, met deze banden of met spaarlampen, het zijn allemaal voorbeelden hoe je gewoon in je dagelijks leven ook je bijdrage kunt leveren aan een beter milieu en geld bespaart.

Commentaarstem: Eurlings denkt dat in deze moeilijke economische tijden, de banden ons geen extra geld zullen kosten, maar ons juist geld besparen.

Minister Eulings: Als mensen toch een nieuwe band gaan kiezen voor hun auto, dan moeten ze weten dat de ene band de andere niet is en dat je banden hebt die niet duurder zijn, maar tegelijkertijd maar de helft van de geluidsoverlast produceren. Houd je die band ook nog een beetje op spanning, dan is het ook nog pure winst voor je portemonnee. Geef je veel minder geld uit aan benzine en ik denk dat dat juist in deze economisch moeilijke tijd een hele goede boodschap is voor mensen. Zuiniger rijden, ik denk dat daar veel mensen snel enthousiast van worden.

Commentaarstem: Het ministerie van Verkeer en Waterstaat geeft zelf alvast het goede voorbeeld. Al hun 2000 voertuigen krijgen 'de nieuwe band'.