Werkbezoek staatssecretaris Bijleveld aan Nederlandse Antillen

Staatssecretaris Bijleveld brengt van zondag 22 februari tot en met donderdag 26 februari een werkbezoek aan de Nederlandse Antillen. Het bezoek staat in het teken van het samenwerkingsbeleid dat Nederland voert met de eilanden van de Nederlandse Antillen.

Nederland besteedt jaarlijks vele miljoenen euro’s aan samenwerkingsprogramma’s op het gebied van onderwijs, veiligheid, armoede bestrijding en goed bestuur. Op haar reis doet de staatssecretaris alle eilanden aan. Op ieder eiland bezoekt zij meerdere samenwerkingsprojecten om zich zelf ook op de hoogte te stellen van de resultaten van de inspanningen.

Op de eilanden Bonaire, Saba en Sint Eustatius, die ‘bijzondere’ gemeenten van Nederland worden, zal de staatssecretaris ook in gesprek met de lokale bevolking informatie geven over de gemaakte afspraken en de betekenis daarvan voor de inwoners. Zij geeft daarmee een vervolg op de voorlichtingsbijeenkomsten van juli 2008.

Staatssecretaris Bijleveld verheugt zich er op de Gran Marcha op Curaçao bij te wonen op zondag 22 februari. De staatssecretaris wil hiermee haar waardering en enthousiasme tonen voor dit grote culturele evenement.