3500 Scholieren doen vrijwilligerswerk tijdens MADD

Voor het eerst zetten maatschappelijke stagiairs zich in tijdens Make a Difference Day, dé landelijke vrijwilligersdagen op 20 en 21 maart.

In Utrecht, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Heemskerk, Beverwijk, Lelystad en Waalwijk spelen ze zelfs een hoofdrol. Circa 3500 scholieren doen dit jaar mee onder de noemer van MaS Sensation. De meest populaire en creatieve klus komt in aanmerking voor een Maatschappelijke Stage Award 2009.


De drieduizend scholieren die voor hun maatschappelijke stage meedoen aan Make a Difference Day zetten zich in op diverse terreinen. Bijvoorbeeld voor de buurt, meisjes in ontwikkelingslanden, asielzoekers, de voedselbank en mensen met een visuele beperking.


De gemeenten waarin scholieren een hoofdrol spelen, zien MaS Sensation en Make a Difference Day als een ideale gelegenheid om te laten zien wat de maatschappelijke stage inhoudt en wat scholieren met hun maatschappelijke stage voor elkaar kunnen krijgen. En dat hun omgeving trots op ze kan zijn.


Een flink aantal van de klussende maatschappelijke stagiairs dat zich tijdens de Make a Difference Day inzet, zal aanwezig zijn bij het afsluitende evenement MaS Sensation De Party op 27 maart in Outland Rotterdam. De scholieren die erin slagen met hun klus de meeste stemmen te verzamelen voor de meest originele en populaire klus ontvangen tijdens dit grootse muziekevenement uit handen van staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) en BNN-coryfee Valerio een Maatschappelijke Stage Award 2009.