Campagne `Weet waar je staat. Vraag je Ervaringscertificaat`

'Weet waar je staat. Vraag je Ervaringscertificaat'. Onder deze titel is Postbus 51 met de derde ronde van een voorlichtingscampagne over het ervaringscertificaat (EVC) gestart. Deze campagne is een initiatief van staatssecretaris Van Bijsterveldt van Onderwijs en staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Met de campagne willen de bewindsvrouwen meer bekendheid geven aan het Ervaringscertificaat (EVC).

Het kabinet wil in de periode tot 2011 negentigduizend duale en EVC-trajecten realiseren. Het Ervaringscertificaat brengt kennis en vaardigheden van werknemers of werkzoekenden in beeld, erkent en waardeert ze. Dat helpt hen om een volgende stap in hun loopbaan te kunnen zetten. Ook kan de stap naar een vervolgopleiding worden verkleind doordat deelnemers vrijstellingen kunnen krijgen. Het Ervaringscertificaat helpt werkgevers zicht te krijgen op de kwaliteiten van hun medewerkers. Ook in tijden van economische crisis biedt het Ervaringscertificaat veel voordelen. Het kan de bemiddeling van werk naar werk vergemakkelijken als ontslag dreigt en het versterkt de positie van de werknemer of werkzoekende op de arbeidsmarkt.
Om een Ervaringscertificaat te krijgen stellen werknemers of werkzoekenden, samen met een erkende EVC-aanbieder (bijvoorbeeld een regionaal opleidingscentrum), een portfolio op, met bewijsstukken waarmee zij laten zien welke kwaliteiten en ervaringen ze in hun werk hebben ontwikkeld.
Onder meer VNO-NCW, MKB Nederland en het UWV WERKbedrijf onderschrijven het belang van het Ervaringscertificaat voor het bedrijfsleven, werknemers en werkzoekenden.
De campagne start op maandag 16 maart via radio, televisie en internet en duurt tot en met zondag 12 april. De spotjes en advertenties verwijzen naar de website van de organisatie Leren en werken, waarop alle informatie over Ervaringscertificaten en het combineren van leren en werken is gebundeld.