Maatschappelijke Stage Tour

Staatssecretaris Van Bijsterveldt tourt vanaf 30 maart een week lang door heel Nederland in het kader van de maatschappelijke stage.

Ze reist die week kriskras door Nederland om goede voorbeeldprojecten te bezoeken, maatschappelijke stagiairs te spreken en met scholen te discussiëren over de invoering van de maatschappelijke stage. De tour begint op maandag 30 maart in Leeuwarden en eindigt op vrijdag 3 april in Maastricht. Meer informatie over de Maatschappelijke Stage Tour is beschikbaar via deze website.

"Steeds meer leerlingen ontdekken door de maatschappelijke stage hoe leuk het is om iets voor anderen te doen. Dat levert ongelofelijk veel maatschappelijke energie op. Dié energie, die wil ik deze week zelf ervaren. Want met de maatschappelijke stage hebben we goud in handen", aldus Van Bijsterveldt.

Vanaf 2011 loopt elke middelbare scholier een maatschappelijke stage. De stage is nu nog niet verplicht, maar steeds meer scholen lopen hierop vooruit. Op dit moment doet al circa 96 procent van de middelbare scholen iets met de maatschappelijke stage.

Ter voorbereiding op de landelijke invoering in 2011, lopen dit jaar bij wijze van proef 60.000 leerlingen een maatschappelijke stage van tenminste 30 uur. Dit gebeurt in 20 pilots verspreid over heel Nederland. Dit geeft scholen de mogelijkheid om te oefenen. Tijdens de Maatschappelijke Stage Tour bezoekt Van Bijsterveldt een aantal van deze proefregio's. Daarnaast bezoekt zij specifieke projecten op het gebied van maatschappelijke stage en sport en maatschappelijke stage en cultuur.