Conferentie over eco-labelling en certificering in de visserijsector

Certificering van vis en visproducten draagt bij aan een duurzame visserij. Dit is niet alleen in het belang van de visbestanden, maar ook in het belang van de visserij- en viskweeksector. Daarom opent minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) op woensdag 22 april een tweedaagse internationale conferentie over eco-labelling en certificering in de visserijsector.

Het ministerie van LNV organiseert deze ronde tafel samen met de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) en de Food and Agriculture Organization (FAO) van de Verenigde Naties.

Aan deze internationale conferentie nemen vertegenwoordigers deel van consumentenorganisaties, handel en verwerking, detailhandel, maatschappelijke organisaties, de aanvoersector, de onderzoekswereld en van overheden, OESO en FAO.

Tijdens de conferentie komen alle aspecten van certificering en eco-labelling aan de orde. Naast uitwisseling van ervaringen met de bestaande private eco-labels spreken de deelnemers ook over de rol en verantwoordelijkheid die de overheid hierin moet hebben.

Minister Verburg heeft onlangs 1 miljoen euro beschikbaar gesteld om certificering van vis en visproducten te stimuleren.