Heemskerk reikt honderdste microkrediet uit

Staatssecretaris Heemskerk heeft maandag het honderdste microkrediet uitgereikt aan kapster Pamela Feleus. Dankzij een krediet van 9.500 euro kon zij haar bestaande kapsalon verplaatsen naar het centrum van Bergen op Zoom.

Feleus kreeg deze financiering via Qredits, de werknaam van de stichting Microkrediet Nederland. Via de gemeente Bergen op Zoom kwam zij met hen in contact. Naast financiering heeft zij ook een ondernemerscoach, die haar met raad en daad bij staat.

Stichting Microkrediet Nederland

Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken heeft voor microkredieten de komende twee jaar 15 miljoen uitgetrokken. ABN Amro, ING, Fortis en de Rabobank stellen samen 1,2 miljoen beschikbaar aan de speciaal hiervoor opgerichte Stichting Microkrediet Nederland.

De stichting Microkrediet Nederland financiert onder de naam Qredits kleine ondernemingen in Nederland. Qredits verstrekt sinds februari microkredieten en richt zich op ondernemende mensen met ambitie die bij reguliere banken moeilijk in aanmerking komen voor krediet.

borgstellingsregeling

Naast Qredits is er sinds januari van dit jaar ook nog een andere regeling op het gebied van microfinanciering. Dit is de borgstellingsregeling, waarbij de overheid een garantie afgeeft. De borgstellingsregeling is van toepassing in vijf regio's in Nederland. In de overige regio's kunnen ondernemers bij Qredits krediet aanvragen.

Alle informatie over microfinanciering, advies en coaching is te vinden op http://www.eigenbaas.nl/.