Duurzame prijs voor metaalbedrijf

Metaalbedrijf Spijkstaal Elektro heeft de Metaalunie ECO-Economy Award 2009 gewonnen. Minister Cramer heeft de prijs 22 april aan het bedrijf uitgereikt.

Spijkstaal Elektro maakt jaarlijks ongeveer 500 elektrowagens voor onder meer bloemenveilingen, luchthavens en autofabrieken. Juryvoorzitter Hans Alders roemde het bedrijf om de duurzame rode draad die het door de bedrijfsvoering laat lopen. 'Daarin vindt het evenwicht in alle aspecten ervan, zoals productietechnologie en personeel', aldus Alders.

Duurzaam loont
"Het gekozen thema - 'Winst door investeren in duurzaamheid' - spreekt mij als minister van Milieu uiteraard zeer aan. Veel bedrijven in deze branche hebben feilloos door dat duurzame innovatie loont! Voor mens, milieu én de markt", sprak minister Cramer bij de uitreiking. "Het doet mij genoegen te kunnen constateren dat een aantal van de genomineerde bedrijven ook affiniteit heeft met Duurzaam Inkopen. Dat legt bedrijven geen windeieren, want de gezamenlijke overheden hebben jaarlijks voor 50 miljard euro aan inkopen te besteden." Het Rijk wil in 2010 voor 100 procent duurzaam inkopen, gemeenten voor driekwart en provincies en waterschappen voor de helft.

Minister Cramer bij de prijsuitreiking.

ECO-Economy Award
Organisator de Koninklijke Metaalunie reikt de ECO-Economy Award uit aan een metaalbedrijf dat extra investeert in duurzaam ondernemen en daarmee winst genereert - naast de duurzame eisen van de wet. Dit kan voor een deel van de bedrijfsactiviteiten zijn of voor het gehele ondernemingsbeleid. Met de prijs is een bedrag van 5000 € gemoeid.

Jury
De jury bestond uit:

  • Hans Alders (voorzitter), voormalig minister van VROM
  • Rob van den Helder, managing director TNT Express Benelux
  • Paul Oortwijn, directeur ONRI
  • Saskia Borgers, plaatsvervangend SG ministerie VROM
  • Annelies Batelaan, eigenaar/directeur Batelaan Kunststoffen

Zie ook: