Brief wetsvoorstel Werken aan winst

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Uw brief (Kenmerk): 06-Fin-B-30

Ons kenmerk: DB 2006-408 U

Naar aanleiding van het verzoek van de vaste commissie voor Financiën om aan te geven welke wijzigingen in het wetsvoorstel Werken aan winst worden voorzien, kan ik u als volgt informeren.

Zoals aangekondigd bij persbericht van 6 juli jongstleden is het voornemen om bij nota van wijziging twee wijzigingen aangaande de dividendbelasting op te nemen. De eerste wijziging betreft een recht op teruggaaf van Nederlandse dividendbelasting voor in andere EU-lidstaten gevestigde vrijgestelde lichamen, zoals pensioenfondsen. Op dit moment staat deze teruggaafregeling alleen open voor Nederlandse vrijgestelde lichamen. De andere wijziging die wordt opgenomen, bewerkstelligt dat een Nederlandse vennootschap geen dividendbelasting hoeft in te houden als het dividend wordt uitbetaald aan een in een andere EU-lidstaat gevestigde vennootschap die voor ten minste 5% deelneemt in de Nederlandse vennootschap. Nu geldt deze inhoudingsvrijstelling pas vanaf deelnemingen van 20%.

Tevens bestaat het voornemen om bij nota van wijziging invulling te geven aan de in de memorie van toelichting aangekondigde compensatie voor de landbouwsector.

Tenslotte zullen indien dat nodig blijkt enige technische aanpassingen of verbeteringen worden opgenomen.

Ik hoop u met het vorenstaande voldoende te hebben geïnformeerd.

De minister van Financiën

a.i.

B.R. Bot