Jos Brink homo-emancipatieprijs

Minister Plasterk reikt op zondag 17 mei de Jos Brink homo-emancipatieprijs uit. De uitreiking vindt plaats vanaf 14.30 uur in de Grote Zaal van de Koninklijke Schouwburg, Korte Voorhout 3, 2511 CW Den Haag.

De Jos Brink homo-emancipatieprijs wordt in 2009 voor het eerst uitgereikt aan een persoon of organisatie die een fundamentele bijdrage heeft of hebben geleverd aan de verbetering van de positie van homoseksuelen in de Nederlandse samenleving. Deze twee-jaarlijkse regeringsprijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro en een kunstvoorwerp. De jury bestaat dit jaar uit Wim van de Camp (voorzitter), Sonja Barend, Erwin Olaf, Claudia de Breij en Sophie Hilbrand.

Het programma wordt gepresenteerd door Najib Amhali en ziet er in het kort als volgt uit:
14.30 Ontvangst gasten in de Foyer
15.30 Aanvang programma met optreden Sandra Remer, Frank Sanders en zijn Akademie
16.00 uitreiking Jos Brink homo-emancipatieprijs door minister Plasterk
16.20 optreden Frans Mulder
16.40 einde programma en fotomoment op het toneel
16.40 persmoment in de Foyer

Genodigden voor deze middag zijn bewindspersonen, gemeentebestuurders, personen uit de showbusiness, media, kunsten, sport, welzijn, onderwijs, bedrijfsleven, zelforganisaties van minderheden, homo-emancipatie organisaties en anderen die zich verdienstelijk maken of betrokken zijn bij het bevorderen van de sociale acceptatie van homoseksuelen in de samenleving.