Van der Hoeven ontvangt Omaanse minister Maqbool

Minister van der Hoeven heeft maandag 11 mei 2009 de Omaanse minister Maqbool bin Al Sultan van Handel en Industrie ontvangen. De ministers spraken onder andere over de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven in de golfstaat. Met name de verdere uitbreiding van de industriële haven van Sohar kwam aan bod.

Havenbedrijf Rotterdam heeft al een samenwerkingsverband met de overheid van Oman voor de ontwikkeling van de haven van Sohar. Ook andere Nederlandse bedrijven, waaronder Van Oord, Baskalis, Steinweg en Draka, zijn actief in Oman. Oliebedrijf Shell is aandeelhouder in de Nationale oliemaatschappij PDO.

Economische missie golfstaten

Maqbool was begin dit jaar al de formele gastheer bij het bezoek van de Prins van Oranje en Prinses Máxima en staatssecretaris Heemskerk aan de golfstaten.

Oman is een relatief welvarend en stabiel land, met veel aandacht voor de ontwikkeling van de eigen bevolking en duurzame (economische) groei. Nederlandse bedrijven hebben hierdoor goede kansen, met name op het gebied van duurzame energie, water en duurzaam bouwen.