Buitenlands toptalent krijgt verblijfsdocument

Plaatsvervangend hoofddirecteur Versluis van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) reikte namens staatssecretaris Albayrak het eerste verblijfsdocument zoekjaar hoogopgeleiden uit bij het Loket Kennis- en Arbeidsmigratie van de IND te Rijswijk.

Ima Shaista uit Indonesië ontvangt verblijfdocument van plv. hoofddirecteur Versluis (IND) Foto: Inge van Mill

Het document werd uitgereikt aan mevrouw Ima Shaista uit Indonesië, die in 2007 een Master-titel in Strategic Product Design aan de TU Delft heeft behaald.

De nieuwe toelatingsregeling voor hoogopgeleiden maakt het mogelijk voor buitenlands toptalent met een Master- of Doctor-graad van een Nederlandse universiteit of een buitenlandse topuniversiteit om op basis van een puntensysteem maximaal een jaar lang vrij te zoeken naar werk op de Nederlandse arbeidsmarkt als kennismigrant, of in Nederland een innovatief bedrijf te starten.

Trots

Ima Shaista uit Indonesië ontvangt verblijfdocument van plv. hoofddirecteur Versluis (IND) Foto: Inge van Mill

Plaatsvervangend hoofddirecteur Versluis was verheugd dat we dankzij deze regeling zo’n toptalent in Nederland mogen verwelkomen. Het verblijfsdocument stelt Ima Shaista in de gelegenheid om een jaar lang in Nederland naar werk te zoeken als kennismigrant. Zij ontving het document vol trots en gaf aan eerder dan verwacht het document te hebben ontvangen en vooral ‘alle vertrouwen te hebben in een succesvol jaar in Nederland’.