Uitstelbrief op kamervragen van Smilde en Aasted Madsen-van Stiphout over dubbele verzekering van gezinsleden van Duitse (postactieve) ambtenaren die woonachtig zijn in Nederland

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

12 mei 2009

Z/VV-2929319

Geachte voorzitter,

De vragen van de Kamerleden Smilde en Aasted Madsen-van Stiphout (beiden CDA) over dubbele verzekering van gezinsleden van Duitse (postactieve) ambtenaren die woonachtig zijn in Nederland (ingezonden 19 maart 2009) kunnen tot mijn spijt niet binnen de gebruikelijke termijn worden beantwoord.

De reden van het uitstel is dat de ziektekostenverzekeringssituatie van deze gezinsleden op mijn verzoek momenteel wordt besproken in de Commissie Verzekeringsaangelegenheden. Deze Commissie heeft aangegeven mij nadere vragen voor te willen leggen, alvorens tot een eindoordeel over dit onderwerp gekomen kan worden.
In de Commissie Verzekeringsaangelegenheden zijn de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Financiën vertegenwoordigd, alsmede de uitvoeringsorganen op het gebied van de sociale zekerheid en de Belastingdienst.

De beantwoording zal plaatshebben omstreeks 1 augustus 2009.

Hoogachtend,
de Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

dr. A. Klink