Rouvoet pleit voor afscheidsfeesten zonder alcohol

‘Als je van je kind houdt, dan geef je hem geen alcohol.’ Met deze woorden gaf minister Rouvoet de aftrap voor de nieuwe landelijke campagne van het Trimbos-instituut ‘Wie trots is op z'n kind geeft een feest zonder alcohol'.

Dit is de slogan van de nieuwe fase in de Alcohol & Opvoedingscampagne van het Trimbos-instituut die ouders er van moet doordringen dat alcohol voor hun kinderen echt niet goed is. Veel kinderen drinken voor het eerst als ze 11-12 jaar zijn: de leeftijd waarop ze naar de middelbare school gaan. Met de nieuwe campagne wil het Trimbos-instituut ouders helpen te het voorkomen dat hun kind alcohol gaat drinken. Uit onderzoek blijkt dat het stellen van de duidelijke regel 'geen alcohol' het meest effectief is.

Geen alcohol onder de 16

100 basisscholen in West-Friesland en Schagen deden mee aan het project ‘Alcohol, een ander verhaal’, een lesmethode voor alcoholvoorlichting in het basisonderwijs. Leerlingen van De Piramide uit Andijk boden minister Rouvoet een anti-alcoholposter aan. Hij ging met hen in gesprek over de gevaren van alcohol op jonge leeftijd.

Wedstrijd op alcoholinfo.nl

Ouders van groep 8 kunnen met school meedoen aan 'Het grootste feest van Nederland’, de landelijke wedstrijd voor het geven van afscheidsfeestjes zonder alcohol. Een school kan alleen winnen met steun van de ouders. Ouders kunnen zich nog tot 18 juni aanmelden op www.alcoholinfo.nl , mits de school zich ook heeft ingeschreven. Op 22 juni wordt bekend welke school gewonnen heeft. Op www.alcoholinfo.nl staat ook meer informatie over de campagne en waarom 'Nee zeggen' effectief is.