Nieuwe kerncijfers OCW en Bestel in Beeld


Het ministerie van OCW heeft de publicaties Kerncijfers 2004-2008 OCW en Bestel in Beeld 2008 aangeboden aan de Eerste en Tweede Kamer.

In deze publicaties, die jaarlijks tegelijk met het departementaal jaarverslag verschijnen, presenteert het ministerie de meest recente cijfers over de resultaten en de staat van zijn beleidsterreinen.

Kerncijfers is een naslagwerk, waarin meerjarenoverzichten van kengetallen aantonen hoe de beleidsterreinen van het ministerie zich ontwikkelen. Kerncijfers 2004-2008 bestaat net als vorig jaar uit een aantal vaste hoofdstukken met informatie over onderwijs, studiefinanciering, cultuur en media, en wetenschap.

De publicatie Bestel in Beeld brengt op hoofdlijnen de prestaties van het onderwijs-, cultuur-, media-, en wetenschapsbestel in beeld. Het geeft een beknopte, toegankelijke beschrijving van deze stelsels aan de hand van een selectie van indicatoren. Net als vorig jaar zijn de prestaties van de OCW-stelsels ook in een speciale webversie op de site van het ministerie beschikbaar. Per stelsel kan eenvoudig door de publicatie worden gebladerd, die is voorzien van inzichtelijke grafieken en tabellen.