Workshops Zorgzwaartebekostiging

U bereidt uw organisatie voor op zorgzwaartebekostiging. Zoekt u wat meer reflectie, of wilt u ervaringen uitwisselen met collega’s? Kom dan naar de workshops ZZP in de praktijk. De workshops vinden plaats op donderdag 4 juni in Zwolle, maandag 8 juni in Eindhoven en dinsdag 9 juni in Utrecht.

Zorgzwaartebekostiging

Workshop productenboek

Het productenboek is een gecentraliseerde informatiebron ter ondersteuning van de interne bedrijfsvoering. Wat is 'het product' van uw instelling? Hoe stelt u vast welke activiteiten bij uw product horen? Hoe legt u de relatie met de ZZP-systematiek? Met praktijkvoorbeelden biedt de workshop inzicht in en hulp bij de uitwerking van een productenboek.

Workshop formatie, kostprijzen en budgettering

De workshop gaat in op formatietoerekening en budgettering op basis van de aanwezige ZZP-populatie. Ook krijgt u aandachtspunten bij het berekenen van kostprijzen van ZZP's in de praktijk.

Workshop medewerkers, cultuur en communicatie

Zorgzwaartebekostiging vraagt van medewerkers bepaalde kennis en vaardigheden. Individuele aanspraken (zorgzwaartepakketten) vragen om de juiste medewerker op de juiste plek. En misschien vraagt u zich af of u de invoering van zorgzwaartebekostiging kunt gebruiken om binnen uw organisatie een cultuuromslag in gang te zetten. De workshop medewerkers, cultuur en communicatie biedt handvatten om samen met uw medewerkers aan de slag te gaan. Zowel wat betreft de randvoorwaarden (kennis en vaardigheden, P&O-beleid) als op het gebied van formuleren en communiceren van de gewenste cultuur.

Workshop ZZP-game

Welke impact heeft zorgzwaartebekostiging op uw organisatie? Op welke bedrijfsprocessen, instrumenten en aspecten van de bedrijfsvoering heeft zorgzwaartebekostiging effect? Volg de workshop ZZP-game en maak zo kennis met een instrument dat bijdraagt aan de uitwisseling van ervaringen en ideeën rondom zorgzwaartebekostiging. Hierna bent in staat de game in uw eigen organisatie met uw collega's te spelen.

Aanmelden

U kunt zich opgeven via zzpindepraktijk.nl . De workshops vinden plaats op donderdag 4 juni in Zwolle, maandag 8 juni in Eindhoven en dinsdag 9 juni in Utrecht.