Survival Jeugdwerkjongeren op defensieacademie

Roeien, tokkelen of een hindernisbaan nemen. Ruim 300 jongeren verkenden vandaag tijdens de jaarlijkse Survivalrun, georganiseerd door de Nederlandse Defensie Academie, hun fysieke en mentale grenzen. De deelnemers vallen onder de jeugdhulpverlening in Brabant.

Jongens en meisjes, variërend in de leeftijd van 10 tot 19 jaar, streden op het kasteel van de defensieacademie in Breda met elkaar op 16 onderdelen. Zij leerden hoe belangrijk het is om samen te werken. Daarnaast werd natuurlijk ook een beroep gedaan op hun uithoudingsvermogen en sportiviteit. Cadetten, adelborsten, sportinstructeurs en jongerenwerkers leidden het evenement in goede banen.

Voor de toekomstige officieren op de defensieacademie maakte de Survivalrun, die voor de 7e keer plaatsvond, deel uit van het lesprogramma. Ook voor hen een leerzame dag, want zij konden hun leidinggevende en organisatorische vaardigheden oefenen.

De jongeren gaven zich vrijwillig op bij Surplus Welzijn. Deze organisatie stimuleert onder meer sociaal contact tussen mensen, groepen en organisaties.