Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk van het ministerie van Economische Zaken (22 tot en met 28 juni 2009)

Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk

Minister Van der Hoeven

Maandag 19 juni
15.30 - 17.45 uur: Werkbezoek Oost-Gelderland
Business Park Arnhem, Utrechtse weg 310, Arnhem
Rondleiding bij KEMA. KEMA is een zelfstandige onderneming die gespecialiseerd is in hoogwaardige dienstverlening op het gebied van technische advisering, keuring, testen en certificatie. Er wordt een bezoek gebracht aan het Hoogspanningslab. De hoogspannings- kort sluitlaboratoria zijn gevestigd in Arnhem en in Chalfont in de Verenigde Staten. De laboratoria zijn ingericht en uitgerust om allerlei testen uit te voeren.

17.00 - 17.45 uur: Industrieterrein Haveland, Havelandseweg 8a, Rheden
Rondleiding bij Thomassen Compression Systems. Dit bedrijf is al meer dan 100 jaar actief met ontwerpen, produceren en installeren van op maat gemaakte zuigercompressen inclusief alle soorten randapparatuur, die in combinatie met deze machines worden gebruikt voor de olie- en gasindustrie, raffinaderijen en de chemische industrie.

Woensdag 24 juni
13.00 - 15.00 uur: Tweede Kamer, Den Haag
Behandeling Kernenergiewet samen met minister Cramer

16.00 - 16.30 uur: Ministerie van Economische Zaken
Ondertekening bestuurlijke overeenkomst Nieuw Reijerwaard met wethouders van Rotterdam, Ridderkerk en Barendrecht en gedeputeerde Zuid-Holland. Dit betreft de ontwikkeling en ontsluiting van het bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard.

Donderdag 25 juni
11.00-11.45 uur: Vrije Universiteit Amsterdam, De Boelelaan 1105 te Amsterdam
Openingsspeech van het 17de jaarcongres van de European Association of Environmental and Research Economists (EAERE)

16.00-18.00 uur: Tweede Kamer, Den Haag
Algemeen Overleg Kennisinfrastructuur en Kenniswerkers (samen met minister Plasterk). Over de inzet van middelen ter versterking van de kennisinfrastructuur en tijdelijke kenniswerkers.

Vrijdag 26 juni
9.15-9.45 uur: Ministerie van Economische Zaken
Ondertekening bestuursakkoord Moerdijk samen met minister Cramer, de Commissaris van de Koningin van Noord-Brabant en de burgemeester van Moerdijk. Dit betreft de ontwikkeling van het logistiek park Moerdijk.

Staatssecretaris Frank Heemskerk

Maandag 22 juni
15.00-15.30 uur: Beatrixtheater Utrecht
Speech tijdens het congres 'An Innovative Truth' over groene ICT. Heemskerk gaat tijdens zijn speech in op de vergroening van de ICT-sector en de relatie met het energieverbruik.

Dinsdag 23 juni
11.15-12.15 uur: Mediapark Hilversum
Opening Mediapark Jaarcongres

18.30-22.00 uur: Sheraton Hotel, Schiphol
Speech tijdens Going for Gold. Meer dan 150 toppers uit het bedrijfsleven en politiek komen bespreken tijdens het diner 'Going for Gold' de gevolgen van de financiële crisis en betekenis van de relatie tussen de Verenigde Staten en Nederland.

Woensdag 24 juni
12.00-14.00 uur: Alkmaar
Werkbezoek aan de wijk Overdie in Alkmaar. Tijdens dit werkbezoek besteedt staatssecretaris Heemskerk aandacht aan de rol van het lokale ondernemerschap. Heemskerk gaat tijdens het bezoek in gesprek met ondernemers, brengt een bezoek aan nieuwbouw in Oud-Overdie 'Parcstede' en bespreekt het renovatieproces van De Ommering, een vijftal grote galerijflats, die gerenoveerd moeten worden.

Donderdag 25 juni
In Parijs komen de ministers uit de OESO-landen en een aantal opkomende economieën bijeen om te spreken over de oorzaken, gevolgen en oplossingen van de economische crisis. Onderwerpen waarover zal worden gesproken zijn onder meer toezicht, toekomstige relatie tussen markt en overheid en corporate governance. Aanwezig zijn onder meer Pascal Lamy van de WTO en de nieuwe Amerikaanse Handelsvertegenwoordiger Ron Kirk.

Mededeling aan redacties (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Directie Communicatie: (070) 379 6442.