Publiekscampagne ‘Een mooier landschap, maak het mee!‘ is gestart

Vandaag start de publiekscampagne ‘Een mooier landschap, maak het mee!‘. De campagne richt zich op het vergroten van bewustzijn en betrokkenheid van burgers bij het landschap, in het denken en doen. De campagne bestaat uit stationsspreads, een campagnewebsite en advertenties in landelijke dagbladen.

De meerderheid van de inwoners van Nederland wil graag meehelpen aan het mooi maken van landschap. Maar 51% van de ondervraagden weet niet wat zij concreet kan doen. De campagne Om aan het publiek duidelijk te maken wat zij zelf kunnen doen is gekozen voor de slogan: ‘Een mooier landschap, maak het mee’: een concrete oproep om niet alleen van het landschap te genieten, maar ook om je actief in te zetten voor het behoud en de bescherming ervan.

De campagne loopt tot 2011. “Ik ben ervan overtuigd dat in twee jaar vele Nederlanders bewuster zijn ván en meer betrokken zijn mét ons mooi landschap; op de grond en op de fiets”, aldus minister Cramer. “En met die uitkomst zal ik ontzettend blij zijn, want een Mooi Nederland is wat we willen, wat we willen behouden”

‘Een mooier landschap, maak het mee!’ is een campagne van de ministers van VROM en van LNV samen met de twaalf provincies en ruim veertig maatschappelijke organisaties. Nog nooit sloten zo veel landschapspartijen zo’n krachtig akkoord voor de bescherming en behoud van het Nederlandse landschap. Alle partijen maken zich sterk voor een betere afstemming bij gebiedsontwikkeling, een duurzamere financiering en niet onbelangrijk het vergroten van de betrokkenheid van het publiek bij het landschap.

Bezoek ook de campagnesite