Veteranendag zonovergoten en gezellig

De Nederlandse Veteranendag was dit jaar voor 70.000 mensen reden om naar Den Haag te komen. En daar hadden ze een geweldige dag. Er werd uitbundig gezwaaid en geapplaudisseerd naar de bijna 4.000 veteranen en actief dienende militairen die in tachtig detachementen door de binnenstad liepen.

Prins Willem Alexander nam het defilé af waarna hij zich onder de mensen op het Malieveld begaf. Daar heerste een en al gezellige drukte. Oude maten van vele missies zagen elkaar soms na vele jaren weer terug en namen met een biertje in de zon uitvoerig de tijd om herinneringen op te halen. Anderen voelden er meer voor mee te zingen met tante Lien en anders wel wat te bewegen op de muziek die Do ten gehore bracht. Ook Rob de Nijs kreeg de voeten van de vloer. Hij trad op met de Johan Willem Friso Kapel. “En dat valt me niet tegen”, liet hij het hossende publiek weten.

Naast Rob de Nijs bleek ook staatssecretaris Jack de Vries een ware publiekstrekker. Het leek wel of iedereen met hem op de foto wilde. En als dat niet het geval was, had iemand wel iets te vragen of wilde hem gewoon even de hand schudden. Natuurlijk valt of staat een dag als deze met het weer. Waar elders in Nederland complete wolkbreuken voor enorme wateroverlast zorgden of de bliksem insloeg, bleef het in de Hofstad de hele dag droog en zonnig. Mede dat maakte de vijfde editie van de Nederlandse Veteranendag tot een geweldig evenement.