Uitreiking 10.000e lerarenbeurs

Staatssecretaris Dijksma van Onderwijs reikt maandag 6 juli de 10.000e Lerarenbeurs uit.

Tom Blok, leraar van groep 6/7 van OBS De Regenboog in Houten ontvangt de beurs voor de Master Special Educational Needs. De feestelijke uitreiking vindt plaats in aanwezigheid van zijn leerlingen.

In 2008 startte de Lerarenbeurs voor scholing. Daarmee kunnen leraren in het Primair Onderwijs, Voortgezet Onderwijs, Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie en het HBO hun professionele niveau verhogen, hun vakkennis verbreden of zich specialiseren. Dat draagt bij aan verhoging van de kwaliteit van de lessen en aan een bredere inzetbaarheid van leraren. Ook verruimt de extra scholing de loopbaanmogelijkheden van leraren. De Lerarenbeurs is een maatregel uit het Actieplan LeerKracht van Nederland. Het budget voor deze structurele maatregel loopt op tot 83,5 miljoen euro in 2013.

De Master Special Educational Needs richt zich op leraren die in hun dagelijks werk onderwijs verzorgen voor leerlingen met een speciale hulpvraag . Dan gaat het bijvoorbeeld om leerlingen met taal-en leesproblemen, leerlingen met psychische/gedragsproblemen of leerlingen met een ernstige of meervoudige handicap.