Vier nieuwe leden voor Raad voor het Openbaar Bestuur

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Ter Horst mee ingestemd om vier nieuwe leden voor te dragen voor benoeming tot de Raad voor het openbaar bestuur: mevrouw prof. mr. G. Overkleeft-Verburg (62 jaar), mr. dr. G.D. Dales (57 jaar), mevrouw prof. dr. M. Leijenaar (54 jaar) en mevrouw mr. drs. S. Rambaran Mishre (29 jaar). De benoeming gaat in op 1 juli 2009 en geldt voor een periode van vier jaar. Het gaat om parttime functies.

Op 30 juni 2009 loopt de zittingstermijn van vijf huidige leden af. De opvolger van de voorzitter, prof dr. J.A. van Kemenade, is al benoemd. Deze functie zal worden vervuld door drs. J. Wallage, voormalig burgemeester van Groningen. De andere vertrekkende leden zijn drs. C.J.N. Versteden, drs. F.A.M. Kerckhaert, prof. dr. A.F.A. Korsten, mevrouw A.L.E.C. van der Stoel, en prof. mr. S.E. Zijlstra.

Bij de voordracht is nadrukkelijk aandacht besteed aan de achtergronden, de vereiste inhoudelijke competenties en de diversiteit van de benoemde kandidaten. Deze benoeming is zowel inhoudelijk als randvoorwaardelijk in lijn met de uitgangspunten van het kabinet.