Leraren graag zelf de schoolbanken in

14.000 Leraren hebben zich aangemeld voor een Lerarenbeurs.

Met die beurs kunnen leraren hun professionele niveau verhogen, hun vakkennis verbreden of zich specialiseren. Dat draagt bij aan verhoging van de kwaliteit van de lessen en aan een bredere inzetbaarheid van leraren. Ook verruimt de extra scholing de loopbaanmogelijkheden van leraren. Iedere leraar heeft één keer in zijn carrière recht op een lerarenbeurs. De beurs is een maatregel uit het Actieplan LeerKracht van Nederland. Het geld dat hiervoor is vrijgemaakt loopt op tot 83,5 miljoen euro vanaf 2013.

De lerarenbeurs is vorig jaar ingevoerd. Staatssecretaris Dijksma is dan ook onder de indruk van de vele aanvragen. "De populariteit van de lerarenbeurs is goed nieuws voor leraren èn leerlingen. Zij krijgen immers straks les van nog beter gekwalificeerde leraren", aldus Dijksma. Ze zette vandaag één van die leraren in het zonnetje. Dijksma reikte aan Tom Blok, leraar van groep 6/7 van OBS De Regenboog in Houten, de 10.000e lerarenbeurs uit. Hij ontvangt de lerarenbeurs voor de Master Special Educational Needs. De feestelijke uitreiking vond plaats in aanwezigheid van zijn leerlingen.

De Master Special Educational Needs richt zich op leraren die in hun dagelijks werk onderwijs verzorgen voor leerlingen met een speciale hulpvraag. Dan gaat het bijvoorbeeld om leerlingen met taal-en leesproblemen, leerlingen met psychische/gedragsproblemen of leerlingen met een ernstige of meervoudige handicap.