Vele veteranen bezoeken Marinedagen

Met een speciale eerste dag voor veteranen hebben de Marinedagen in Den Helder een goede generale repetitie beleefd. Tussen de 12.000 en 15.000 veteranen, begeleiders en oud-marinepersoneelsleden bekeken schepen, eenheden van het Korps Mariniers en spectaculaire demonstraties. Iedere editie van de Marinedagen begint traditioneel met een dag voor oud-militairen en begeleiders.

In zijn welkomstwoord aan de veteranen benadrukte de commandant Zeestrijdkrachten, luitenant-generaal Rob Zuiderwijk, dat we vooral niet mogen vergeten dat vrede en veiligheid geen vanzelfsprekendheden zijn, maar zijn bevochten door jonge en oude veteranen. Ook het thuisfront werd uitvoerig bedankt voor het brengen van de nodige offers en hun cruciale steun aan de militairen.

Binnenkomst fregat
Bijzonder moment tijdens deze dag was de binnenkomst van het marinefregat Hr. Ms. Van Amstel na een reis van 6 maanden. De Van Amstel heeft als stationsschip in het Caribisch gebied gevaren in het kader van drugsbestrijding.

Spektakel tijdens Marinedagen
Het grote publiek kan terecht op 10, 11 en 12 juli op het marineterrein ‘De Nieuwe Haven’ in Den Helder. De Marinedagen vormen het grootste jaarlijks terugkerende spektakel in de Noordkop van Noord-Holland. Meer is te lezen op de informatiepagina van de Marinedagen.