Nieuwe commandant TFU gaat aan de slag

De nieuwe commandant van Task Force Uruzgan (TFU), brigadegeneraal Marc van Uhm, is vandaag naar Afghanistan vertrokken. Hij neemt daar het commando over van de huidige commandant brigadegeneraal Tom Middendorp.

Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Rob Bertholee en generaal-majoor der mariniers Herman van der Til van de Defensie Staf waren op Vliegbasis Eindhoven als autoriteiten aanwezig bij het vertrek.

Bertholee, net terug van een werkbezoek aan Afghanistan, sprak de vertrekkende militairen en de aanstaande commandant op het vliegveld toe. Hij benadrukte met de woorden "Het gaat goed, maar niet gemakkelijk" de vooruitgang in Uruzgan en de uitdagingen die de militairen daar wachten. Ook uitte Bertholee zijn respect, bewondering en steun voor het thuisfront. Hij benadrukte daarbij bovendien het belang dat Defensie hecht aan de veiligheid en het welzijn van hun dierbaren.

Verkiezingen Afghanistan
Begin augustus neemt de zevende lichting van de staf TFU voor een periode van 6 maanden de taken in Uruzgan over. De TFU zal de ingeslagen weg voortzetten. Naast het creëren van veiligheid en het stimuleren van ontwikkeling zullen de eerste weken bovendien volledig in het teken van de komende Afghaanse verkiezingen staan.

Generaal Marc van Uhm gaf tot zijn vertrek leiding aan 11 Luchtmobiele Brigade. Deze brigade levert altijd minimaal één van haar compagnieën aan de Nederlandse Battlegroup in Uruzgan.