Persuitnodiging 27 juli 2009 – Kijkduinpark Den Haag: Veilig Internetten heb je zelf in de handMinister Hirsch Ballin geeft startsein campagne ‘Veilig Internetten’

Het Ministerie van Justitie start op 27 juli de publiekscampagne ‘Veilig Internetten’. Doel is om duidelijk te maken dat mensen die veilig internetten minder snel slachtoffer van cybercrime worden. Het belang om ook op internet bewust om te gaan met de eigen persoonsgegevens staat daarbij centraal. Dit is de eerste campagne van de nieuwe koepelcampagne ‘Nederland Veilig’. U bent van harte welkom bij deze zomerse campagne kick-off.

Aanleiding

Cybercrime is een maatschappelijk probleem, dat steeds weer andere vormen aanneemt en alle Nederlandse internetgebruikers kan raken. Uit vooronderzoek voor de campagne blijkt dat Nederlandse internetgebruikers behoefte hebben aan informatie over de beschermingsmaatregelen die zij zelf kunnen nemen. Gemiddeld internetten we één tot twee uur in onze vrije tijd, tijdens de vakantieperiode gaat dat gewoon door: ook op de camping. Minister Hirsch Ballin zoekt zelf de zomergasten op.

11.30 uur - Ontvangst op camping Kijkduinpark.

11.35 uur - Minister Hirsch Ballin vertelt over de aanleiding van de publiekscampagne ‘Veilig Internetten’ en de samenwerking met publieke en private partijen. Lancering van TV spot en website.

11.50 uur - De minister en Frans Kolkman (cybercrime deskundige bij de politie) wandelen over de camping en gaan met vakantiegangers voor hun tent in gesprek over hun internetgedrag. Deskundigen geven tips (tevens fotomoment).

12.20 uur - Mogelijkheid voor het beantwoorden van vragen, het genereren van individuele quotes van de minister, de internetdeskundige en de overige betrokkenen.

Campagnepartners

Voorlichting aan internetgebruikers heeft prioriteit voor het kabinet. Hierbij werkt Justitie nauw samen met Economische Zaken en Binnenlandse Zaken. Het programma Digibewust en Digivaardig (EZ) en Govcert/Waarschuwingsdienst (BZK) ondersteunen deze publiekscampagne actief. Ook private partijen ondersteunen deze publiekscampagne. Belangrijke partners zoals Marktplaats en KPN zijn aanwezig op 27 juli. Daarnaast zijn vertegenwoordigers van de Nederlandse Politie en van de Meldpunten Identiteitsfraude en Cybercrime aanwezig.

Aanmelden

Uiteraard zal er gelegenheid zijn tot het stellen van vragen aan alle betrokkenen. Graag even van te voren aanmelden bij Stèphanie Bakker van Bex*communicatie. U kunt dit doen per

e-mail: sbakker@bexcommunicatie.nl of telefonisch: 06 14 59 72 06.

Route Kijkduinpark: http://www.roompotparken.nl/vakantieparken/552430/kijkduinpark/route.htm

Op Kijkduinpark kunt u gratis parkeren.