Discussieer mee over vrede, veiligheid, 'bewegende' burgers en bedrijven

Het kabinet wil graag weten hoe u denkt over zaken als vrede en veiligheid, hulp aan Nederlanders in het buitenland en internationaal ondernemen. U kunt hier nu over mee discussiëren op de site Samen werken aan Nederland.

"Samenwerken aan Nederland stopt niet bij onze landsgrenzen. Veiligheid, welzijn, medemenselijkheid, welvaart, allemaal dingen die het waard zijn om voor te werken", zegt minister Verhagen op de website. Deze week staat de site in het teken van Nederlandse taken in conflictgebieden en dienstverlening aan Nederlandse burgers en bedrijven in het buitenland.

Wat denkt u over een thema als 'vrede en veiligheid' of over 'burger en bedrijf in beweging'? Moeten soldaten zich bezighouden met ontwikkelingssamenwerking? Mag een Nederlands slachtoffer van geweld in het buitenland Slachtofferhulp verwachten van de Nederlandse ambassade? Wat mogen internationaal opererende Nederlandse bedrijfsleven verwachten van ambassades in het buitenland? U kunt hier over meediscussiëren op de site.