Door Matra ondersteunde organisatie wint persvrijheidsprijs

De Russische nieuwsorganisatie Caucasian Knot wint de “Gerd Bucerius-Förderpreise Freie Presse Osteuropas 2007”.

Caucasian Knot, de partner van de door Matra gesteunde Nederlandse NGO Press Now, heeft van die ZEIT Stiftung en van het Noorse Fonds voor Vrijheid van Meningsuiting "Fritt Ord" de prestigieuze Internationale Journalistieke Prijs " Gerd Bucerius" ontvangen.

Sinds 1 juni 2006 ondersteunt het Matra programma van Buitenlandse Zaken een gezamenlijk project van Press Now en Caucasian Knot ter bevordering van de professionele, journalistieke kwaliteiten van de prijswinnende website.

Caucasian Knot (http://kavkaz.memo.ru) is een internetgebaseerde nieuws- en informatiedienst die de Noordelijke en de Zuidelijke Kaukasus behandelt, met speciale aandacht voor Tsjetsjenië, Nagorno Karabach en Zuid-Ossetië. Caucasian Knot concentreert zich op mensenrechten, politieke vraagstukken en het maatschappelijke middenveld. Het is één van de meest aangehaalde internet nieuwssites uit en over de regio. De prijs werd op 21 juni overhandigd tijdens een ceremonie op het Noorse Nobel Instituut in Oslo.

Grigory Sjvedov, hoofdredacteur van Caucasian Knot stelt dat zijn nieuwsdienst staat voor journalistieke waarden zoals objectiviteit en het onderscheid tussen nieuws en commentaar.