'Heilige Huisjes: Anders kijken naar internationale samenwerking'

'Armoedebestrijding is een zaak van iedereen!' Onder dit motto uit zijn beleidsbrief gaat minister Koenders op maandag 2 juni in debat met jonge wetenschappers, politici en mensen uit de ontwikkelingspraktijk over een andere kijk op internationale samenwerking.

Aanleiding is de bundel Heilige Huisjes: Anders kijken naar internationale samenwerking, die het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de stichting Onze Wereld heeft samengesteld.

De bundel bevat essays van veertien schrijvers (waaronder jonge IS-academie promovendi en beleidsmakers) en heeft als doel een impuls te geven aan het publieke en politieke debat over ontwikkelingssamenwerking. De discussiebundel moet bijdragen aan de verjonging van de kring van betrokkenen bij ontwikkelingssamenwerking en bevordert de dialoog tussen jonge beleidsmakers en wetenschappers.

De IS-academie is een samenwerkingsverband tussen het ministerie van Buitenlandse Zaken en wetenschappelijke instellingen. Doel van de academie is om tot een betere uitwisseling van kennis en beleid te komen.

Het debat en de presentatie van de bundel aan minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) vindt plaats in Het Ketelhuis (Westergasfabriek) in Amsterdam. Aanmelden voor de bijeenkomst kan tot 27 mei via het registratieformulier.