Hoe gaat het kabinet de dialoog aan met Nederland?

Het kabinet werkt de hoofdlijnen uit het coalitieakkoord de komende periode verder uit tot een concreet beleidsprogramma. Dit gebeurt onder meer via gesprekken in het land en op internet. Het kabinet nodigt u uit om mee te denken en te praten over de invulling van het beleid in de komende vier jaar.

Het kabinet nodigt u op www.samenwerkenaannederland.nl uit om mee te denken en te praten over de invulling van het beleid in de komende vier jaar. Ook kunt u reageren op ideeën en meningen van andere deelnemers aan de online discussie.

Deze onderwerpen staan op de website centraal:
- Nederland in Europa en de wereld
- Veiligheid, stabiliteit en respect
- Een duurzame samenleving
- Een overheid van en voor burgers
- De economie van Nederland
- Samen leven in Nederland

Tot eind mei 2007 wordt iedere week één onderwerp uitgelicht. U kunt op verschillende manieren deelnemen aan de discussie: u kunt zelf een nieuwe discussie starten, u kunt een eigen reactie plaatsen op een discussie en u kunt aangeven of u het eens of oneens bent met de reacties van anderen.

Wat gebeurt er met uw bijdrage?

Het kabinet kan goed en uitvoerbaar beleid niet alleen vanuit 'Den Haag' maken. Daarom gaat het kabinet het gesprek aan met iedereen die ideeën en suggesties heeft om de kabinetsambities in daden om te zetten. De bijdragen op www.samenwerkenaannederland.nl horen daar bij. Het beleidsprogramma wordt deze zomer aan de Tweede Kamer aangeboden. Via deze site blijft u ook op de hoogte van de kabinetsplannen en de manier waarop het kabinet omgaat met suggesties en ideeën.